Tekstikoko: A A A A

Lähetysajat:
Seuraavat lähetykset:
Toimittajat:
L?HI

 

 

 

1988 - 2023

35v.

Cuba Libre

 

CUBA LIBRE -ohjelmalla on jo perinteitä. Sitä on lähetetty melkein tauotta jo vuodesta 1987 ( Radio City - Radio Helsinki - Lähiradio ). Toimittaja Papá Montero tuntee kuubalaisen musiikin verrattoman hyvin. Tunti viikossa on sopiva annos suomalaiseen arkeen, joka ei aina ole niin aurinkoinen ja lämmin. Kuubalainen musiikki tuo arkeen oman tunnehenkäyksensä ja rytmin. ! A gozar y bailar !

Papá Monterolle voi lähettää sähköpostilla kirjeitä: papamontero@dlc.fi

 

Risto Vuorimies eli Papá Montero on saanut Kuuban kulttuuriministerin Abel Prieto Jiménezin tunnustuksen rohkeasta työstä Kuuban kulttuurin tunnetuksitekemiseksi.

Kuuban suurlähettiläs Sergio Gonzalez luovutti palkinnon, Diploma por la valiosa contribución a la Cultura nacional Cubana, Kuubalaisen kulttuuriviikon taidenäyttelyjen avajaisissa Kulttuurikeskus Caisassa keskiviikkona.

Vuorimies on rakastanut kuubalaista kulttuuria vuodesta 1975, jolloin hän vieraili maassa ensimmäisen kerran. Vuonna 1987 Papá Montero alkoi pyörittää Radio Cityssä viikoittaista Cuba Libre -ohjelmaa, joka on jatkunut tähän päivään asti eri radioasemilla, nyt Lähiradiossa.

Vuoden opiskelu Havannassa 1985 poiki yhdessä Sanna Kuusiston kanssa kirjan Baila Baila, kuubalaisen tanssin käsikirja, joka julkaistiin vuonna 1991.