Tekstikoko: A A A A

Lähetysajat:
L?HI

 

 

 

1988 - 2018

30v.

Mieletön messuradio

 

 

 

 

 

 

 

 

Mielettömän Messuradion toteuttavat Mieletöntä valoa -toiminnan osallistujat. Toiminnassa haasteellisessa tilanteessa (mm. mielenterveyden haasteet) olevat nuoret aikuiset tekevät yhdessä erilaisia mediatöitä: muun muassa radiolähetyksiä, Valoa!-lehteä sekä videotuotantoja. Toiminnan tavoite on vahvistaa osallistujien osallisuutta, toimijuutta sekä työelämätaitoja media-alan työskentelyn kautta. Toiminta on osa Sosped-säätiötä.

https://www.mieletontavaloa.fi

 

https://www.sosped.fi

 

Tiistai 17.11.

 

Key Note

 

Turvallisuus ja turvattomuus sisälläni – miten sisäistä turvallisuuden tunnetta vahvistetaan?

Tämä vuosi on koetellut rajusti sisäistä turvallisuuden tunnetta. Keväällä hyökkäsi näkymätön vihollinen nimeltä korona ja äskettäin hakkeroitiin kymmenien tuhansien psykoterapia-asiakkaiden tiedot, joita yritettiin käyttää myös kiristyksen välineinä.

 

Miten rakentaa turvaa sisälleen arjessa ja yllättävissä tilanteissa?

 

Keskiviikko

 

Key Note

 

Trauma ihmisen elämässä

Mitkä tilanteet ja tapahtumat aiheuttavat traumoja? Mistä trauman tunnistaa ja mistä siihen kannattaa hakea hoitoa? Mihin kannattaa varautua hoidon aikana? Lähes kaksikymmentä vuotta nuorisopsykiatrian parissa työskennelleen lääkärin käytännönläheinen, tuhti tietopaketti kaikille, joita traumat ja niiden seuraukset kiinnostavat.

 

Asiantuntijana nuorisopsykiatrian erikoislääkäri Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen, Plusterveys Lääkärit Oy

 

13.00

 

Minun kokemukseni: Tänään riitän itselleni – toipuminen päihteisestä masennuksesta

Masennuksen synnytti koulukiusaaminen ja sitä syvensivät nuoruudesta alkaen päihteet. Miten päihteinen masennus syntyi, miten siitä toivuttiin, mikä toipumisessa auttaa ja on tärkeää? Entä miten omaan masennussairauteen ja hyvinvointiin voi vaikuttaa toipumisprosessin jälkeen?

 

Petteri Helin, kokemusasiantuntija