Tekstikoko: A A A A

Lähetysajat:
L?HI

 

 

 

1988 - 2018

30v.

Taiteilijaelämää

 

 

 

 

 
Matti Kangaskoski

Hannan haastattelussa runoilija, tutkija, tohtori Matti Kangaskoski. Kangaskoski vastaa ihailtavasti vaikeisiinkin kysymyksiin avaten kuulijoille muun muassa runouden luonnetta, alustan merkitystä lukukokemukselle sekä sitä, miksi runouden pariin ei sen lyhyestä mitasta huolimatta vieläkään löydä kuin kourallinen lukijoita. 

Elina Räsänen

Esinetutkimukseen erikoistunut tutkija ja taidehistorian yliopistonlehtori Elina Räsänen avaa haastattelussa kuulijoille Suomen keskiaikaista taidetta ja kertoo, miksi se on merkittävämpää kuin moni olettaisikaan. Toimittajallekin paljastuu yllätyksenä muun muassa se, ettei Suomessa ole entisöity vanhaa kirkkohistoriaan liittyvää esineistöä lainkaan riittävästi. 


Meiju Niskala

Esitys- ja kaupunkitaiteilija, kirjailija Meiju Niskala nousi koko kansan tietoisuuteen vuoden 2019 lopulla, kun hänen kiitetty teos  Sata kirjettä kuolleelle äidille tuli markkinoille. Niskala kertoo ohjelmassa omaishoitajuudessa Suomessa, kirjan kirjoittamisesta ja julkisia tiloja koskevista teoksistaan. Häntä inspiroi osallistaminen ja koskettaminen. 


Kukka Paavilainen

Kuvataiteilija, tutkija ja väitöskirjaopiskelija Kukka Paavilainen kertoo tiestään nuoresta lupaavasta taidemaalarista tutkijaksi sekä siitä, miksei seuraavien vuosikymmenien omistaminen Ellen Thesleffin taiteen tutkimiselle ole hänestä  lainkaan hullumpi idea. 

 

Elina Aalto

Helsinkiläinen näyttelijä, musikaalinäyttelijä sekä improteatterin ja esiintymisen opettaja Elina Aalto vastaa viisasti ja hersyvästi kysymyksiin muun muassa siitä, miten hänestä tuli näyttelijä, miksi improteatteri on erinomaisen hieno taiteenmuoto ja mitä jokaisen tulisi tietää esiintymisestä. 

 

Eino Nurmisto

Suosittu bloggaaja ja esikoiskirjailija Eino Nurmisto kertoo uudesta kirjastaan Homopojan opas sekä avaa seksuaalivähemmistöjen asemaa populaaritaiteessa ja Helsingin kaupunkikulttuurissa.

 

Virpi Hämeen-Anttila

Suomen tunnetuin indologi, pidetty kirjailija sekä kuvittaja Virpi Hämeen-Anttila avaa Intian varhaishistoriaa ja -kirjallisuutta. Mieltä virkistävää, pulppuavaa puhetta luvassa myös hinduismista, kastilaitoksesta sekä sanskriitin kielestä. 

 

Veera Tyhtilä

Käsikirjoittaja ja Suomen Pen Ry:n toiminnanjohtaja  Veera Tyhtilä pohtii sananvapauden ja kunnianloukkauksen välistä rajanvetoa sekä kertoo, mitä tapahtuu, kun median toimikenttää kavennetaan liikaa. Keskusteluissa myös Tyhtilän uusin näytelmää Usko, Toivo ja Huijaus.